Σαμαράς: Η κυβέρνηση ξανάφερε πίσω τη χώρα στην ύφεση

0
8

 

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ενώ έστειλε και μήνυμα αισιοδοξίας ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε επιχειρηματικό φόρουμ στο Χονγκ Κονγκ. «Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε» είπε, από το βήμα του Ασιατικού Επιχειρηματικού Φόρουμ και τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες που περνάμε, είμαστε γνωστοί για την ικανότητά μας να τα καταφέρνουμε στα δύσκολα, να βγαίνουμε σοφότεροι και δυνατότεροι.

«Πυρά» εξαπέλυσε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Σήμερα, η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού που αποτελείται από ένα απίστευτο μίγμα ενός αριστερίστικου κι ενός ακραίου δεξιού κόμματος. Παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές, βρίσκονται «στην ίδια γραμμή»: Ματαιώνουν την αλλαγή, καταργούν τις μεταρρυθμίσεις, εκτροχιάζουν την οικονομία και τα κάνουν αυτά με ψεύτικες υποσχέσεις και τερατώδη ψέματα». Και προσέθεσε: «Οι ψεύτικες υποσχέσεις τελικά προκαλούν απογοήτευση, επιφέρουν βαθιά πόλωση, αποδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή, προκαλούν διάχυτη απελπισία, ενισχύουν τον εξτρεμισμό».

Σημείωσε ότι στο τέλος του 2014 όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν καλά, αλλά, λόγω της προεδρικής εκλογής, η χώρα οδηγήθηκε σε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 οι οποίες χάθηκαν.

«Στους 15 μήνες που μεσολάβησαν από τότε, τα αποτελέσματα που έφερε η λαϊκίστικη συγκυβέρνηση είναι πλέον ολοφάνερα: Η οικονομία μας «γύρισε» από την ανάκαμψη στην ύφεση» υποστήριξε, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση, με βάση όλους τους οικονομικούς δείκτες.
«Κι ακόμα, επί πλέον όλων αυτών, αντιμετωπίζουμε τώρα πια και μια πολύ μεγάλη μεταναστευτική κρίση. Επειδή η νέα κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα, έδωσε 6 μήνες άδεια παραμονής χωρίς όρους σε κάθε «παράτυπο επισκέπτη», κι έτσι κυριολεκτικά «προσκάλεσε» εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες να μπουν στην Ελλάδα «transit», καθοδόν προς άλλες χώρες της Ευρώπης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here