Σαμαράς σε Παυλόπουλο: Θα νομιμοποιήσεις αυτό το έκτρωμα;

0
15

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, o πρόεδρος της ΝΔ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι αντισυνταγματικό, καθώς πρόκειται για καθαρά δημοσιονομικό θέμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει και με τη θεσμική του ισχύ, αλλά και με την επιστημονική του ιδιότητα. «Τι θα κάνεις,θα νομιμοποιήσεις αυτό το έκτρωμα;», φέρεται να είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο τελευταίος από την πλευρά του φαίνεται να ήταν ήδη ενήμερος για τις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά είναι ερώτημα πώς θα τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες. Το πιθανότερο πάντως είναι να προτιμήσει να μη διαταράξει τις σχέσεις Ηρώδου Αττικού και Μεγάρου Μαξίμου.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο, ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη(…) η απαράδεκτη συμφωνία των «θεσμών», ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες(…) σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη» προτείνοντας, όπως λέει, «ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα «μοιραίο, αδύναμο και ανεύθυνο» και τον κατηγορεί πως απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος.

«Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. Και η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας» τονίζει ο κ. Σαμαράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here