Σαντορινιός για την τετραήμερη καθυστέρηση: Το πλοίο του EMSA ήταν μεγάλο για τη Σαλαμίνα

0
34

 

Μετά το άδειασμα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ναυτικής Ασφάλειας (EMSA) του υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς ο οργανισμός ενημερώθηκε για το ναυάγιο με τέσσερις ημέρες καθυστέρηση, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι…. το πλοίο το EMSA ήταν μεγάλο για τη Σαλαμίνα!

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο FM, ο κ. Σαντορινιός είπε συγκεκριμένα: «Η κηλίδα πηγαίνει στη Σαλαμίνα, όπου υπάρχουν λιμανάκια. Στα λιμανάκια ένα μεγάλο σκάφος, όπως αυτό του EMSA, δεν μπορεί να επιχειρήσει. Και για πρώτη φορά βλέπουμε την κηλίδα να έρχεται την Τρίτη το μεσημέρι. Την Τρίτη το βράδυ καλούμε το σκάφος του EMSA, αφού προηγουμένως από τη Δευτέρα γνωρίζαμε ότι βρισκόταν σε αποστολή».

Παρόμοια δικαιολογία είπε λίγες ώρες νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Το πιο κοντινό πλοίο του EMSA στην Ελλάδα, εκτός από αυτό που ήταν στην Ελλάδα, βρισκόταν στη Μάλτα. Το πλοίο της EMSA που βρισκόταν στην Ελλάδα αποδεσμευόταν την Τρίτη, δηλαδή την ίδια ημέρα που εμφανίστηκε και η πρώτη κηλίδα στον Πειραιά. Δεν φαινότανε αυτό το πράγμα την Κυριακή. Το πλοίο από τη Μάλτα ταξίδευε με 10 κόμβους και θα χρειαζόταν τρεισήμισι ημέρες για να φτάσει στη χώρα μας καθώς «το πλοίο δεν είναι αεροπλάνο»«.

Το βίντεο από το Πρώτο Θέμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here