Σαπέν: Η διαπραγμάτευση πρέπει να αρχίσει αύριο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα

0
3

Ανεξαρτήτα από το αποτελέσματος θα πρέπει να αναζητηθεί συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών τόνισε ο Μισέλ Σαπέν, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η χώρα «πρέπει να διασωθεί με υπεύθυνο τρόπο».

«Η διαπραγμάτευση πρέπει να αρχίσει τη Δευτέρα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα» είπε ο Μισέλ Σαπέν, ενώ κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην κρύβονται πίσω από την ΕΚΤ. «Πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο των Ελλήνων», προσέθεσε.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε: «Εάν επικρατήσει το «Όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα, ας μην αναστήσουμε τη Συνθήκη των Βερσαλλιών».

Η Συνθήκη των Βερσαλλιών, που υπεγράφη μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τιμωρούσε τη Γερμανία και τη θεωρούσε απολύτως υπεύθυνη για τον πόλεμο. Ο κ. Μακρόν σημείωσε ότι η Ελλάδα και οι δανειστές της θα πρέπει να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό, κάνοντας το χρέος της χώρας βιώσιμο, και ότι δεν γίνεται να βασίζονται μόνο στη στήριξη της ΕΚΤ.

«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, πρέπει να ξεκινήσουμε αύριο, απαντώντας με πολιτικές συνομιλίες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο συνομιλιών», υποστήριξε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here