Σαπέν: Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στο… αναπόφευκτο

0
4

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Europe1», ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν τόνισε: «Κάθε μέρα που περνά μας φέρνει πιο κοντά στο αναπόφευκτο. Μια άτακτη ελληνική έξοδος θα είναι επιζήμια όχι μόνο για την Ελλάδα και για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Όμως ξεκαθάρισε πως: «Θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της Ελλάδα και θα προσφέρει ασφάλεια στην Ευρώπη από τις όποιες συνέπειες θα είχε ένα Grexit. Η ΕΚΤ είναι εκεί όταν χρειάζεται για να προσφέρει βοήθεια. Το έχει κάνει και με άλλες χώρες, το κάνει τώρα και για την Ελλάδα».

«Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων που φοβούνται την έξοδο της χώρας τους από το ευρώ. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την οικονομική δραστηριότητα. Σήμερα, τα πάντα είναι σε στασιμότητα. Επομένως, πρέπει να δώσουμε στη χώρα μια ώθηση».

Σχετικά με την επιβολή capital controls στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τόνισε: «Αν συμβεί αυτό, τότε θα είναι σαν να έχουμε αποδεχθεί όλοι την ήττα μας. Είμαι εδώ, όπως και οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών, για να βρούμε μια λύση μέσω του διαλόγου με την Ελλάδα».

Τέλος, ο ίδιος ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποπληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here