Σάπια και μουχλιασμένα τρόφιμα έστειλαν για τους άπορους, στη Θεσσαλονίκη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
6
dav

 

Μπροστά σε ένα «απίστευτο» θέαμα βρέθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, όταν κατά τη διάρκεια της παραλαβής της πρώτης διανομής των προϊόντων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» διαπιστώθηκε πως το σύνολο των οπωροκηπευτικών ειδών, όπως λάχανα, πορτοκάλια και μήλα ήταν μουχλιασμένα, σε κατάσταση αποσύνθεσης και ακατάλληλα για κατανάλωση.

dav
dav

«Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας και διαμαρτυρόμαστε έντονα προς πάσα κατεύθυνση για τους απαράδεκτους χειρισμούς που αφορούν στην υλοποίηση του προγράμματος της επισιτιστικής βοήθειας. Προϊόντα σάπια, μουχλιασμένα και σε κατάσταση αποσύνθεσης μεταφέρθηκαν σήμερα στον Δήμο μας για να διανεμηθούν στους περίπου 5.000 άπορους – ωφελούμενους του προγράμματος.

Είναι αδιανόητο, απάνθρωπο και εξωφρενικό πως κάποιοι προορίζουν προς κατανάλωση τρόφιμα ακατάλληλα για τη δημόσια υγεία, τρόφιμα που η θέση τους είναι αποκλειστικά στη χωματερή! Και επειδή η υγεία και η αξιοπρέπεια των δημοτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη επιστρέφουμε όλα τα προϊόντα που μας απεστάλησαν πίσω» δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

frouta

«Με δεδομένη την αρνητική αυτή εξέλιξη και έχοντας ήδη προβεί στις σχετικές ενέργειες και διαμαρτυρίες, και ενώ το πρόβλημα της ακαταλληλότητας των προϊόντων της διανομής είναι γενικευμένο πανελλαδικά, είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε στην ακύρωση της διαδικασίας της διανομής, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 4, 5 και 6 Απριλίου», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας κ. Βασίλης Ταλατάς, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση και στην εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος.

 

Πηγή: seleo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here