Σαπέν: Δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

0
11

 

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση του… δεύτερου μέρους του κρίσιμου Eurogroup, από το οποίο απουσίαζε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ανέφερε:

«Με έκπληξη ακούσαμε για το δημοψήφισμα. Μια διαρκής συμφωνία θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη περίοδο, όχι μόνο για μερικές εβδομάδες ή μήνες.

Η ελληνική κυβέρνηση αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις. Αλλά είναι νόμιμο η κυβέρνηση να κάνει ένα δημοψήφισμα, θα σεβαστούμε τη διαδικασία.

Η Γαλλία είναι διαθέσιμη να βοηθήσει και τις δύο πλευρές να επιτύχουν μια σταθερή συμφωνία.

Καμία χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, δεν θέλει η Ελλάδα να αφήσει την Ευρωζώνη. Θα πω δυνατά ότι αυτό που συνέβη σήμερα δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη εντός του ευρώ. Το δημοψήφισμα δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι την επόμενη Κυριακή.

18 χώρες δήλωσαν ότι η Ελλάδα είναι στο ευρώ και ότι θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση. Θα επαναλάβω, η Γαλλία είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, για να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα, Πριν από τις 30, στις 30, μετά τις 30…Η Ευρωζώνη είναι μια ζώνη αλληλεγγύης. Επανέλαβα εδώ ότι η Γαλλία είναι στη διάθεσή σας για να βοηθήσει να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here