Σαράντα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

0
38

 

Μετά το Πάσχα αναμένεται να φτάσουν σαράντα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε δομές που έχουν δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Συλβάνα Καρασαββίδου, στις 5 και 6 Μαϊου θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την προετοιμασία του προσωπικού που επιλέχθηκε, σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, για να στελεχώσει τις δομές αυτές.

«Αμέσως μετά αναμένονται και τα παιδιά«, σημειώνει.τριάντα ασυνόδευτα αγόρια θα φιλοξενηθούν στο χώρο που δημιουργήθηκε σε ένα από τα κτίρια του πρώην Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης, «Άγιος Παντελεήμων» που βρίσκεται στο 7ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης Λαγκαδά.

Δέκα ασυνόδευτα κορίτσια θα φιλοξενηθούν σε ξενώνα εντός του αύλειου χώρου του Ιδρύματος για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες στις Σέρρες.

Οι ξενώνες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες ανήκουν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here