Σάρωσε την δυτική Ευρώπη η καταιγίδα Κέιτι – Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων – Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος

0
8

 

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε Γαλλία και Βρετανία προκάλεσε η καταιγίδα Κέιτι που έπληξε τη Δευτέρα μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης.

Παράλληλα ματαιώθηκαν περισσότερες από 100 πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Χίθροου του Λονδίνου.

Στη Βρετανία, περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ περίπου  60.000 εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα .

Ένας άνδρας που έκανε καγιάκ στον ποταμό Ουέι, στο Σάρεϊ της νότιας Αγγλίας αγνοείται.

Στη βόρεια και δυτική Γαλλία παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 15.000 σπίτια. Οι άνεμοι, συνοδευόμενοι από έντονη βροχόπτωση, έπνεαν με ταχύτητες που έφταναν ακόμη και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα στη Βρετάνη.

Η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη σε αρκετές περιπτώσεις όπου αναφέρθηκαν πτώσεις καλωδίων και σκεπές που ξεριζώθηκαν από τους ανέμους. Στη Γαλλία δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων σημειώθηκαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων. Συνολικά 120 πτήσεις ακυρώθηκαν από τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Χίθροου ενώ άλλες 40 άλλαξαν πορεία και προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια. Αρκετοί επιβάτες μοιράστηκαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης την εμπειρία τους από την πτήση εν μέσω θύελλας. «Είμαι πραγματικά ευγνώμων που βρίσκομαι στο Στάνστεντ (άλλο αεροδρόμιο του Λονδίνου) μετά τις τρομακτικές προσπάθειες προσγείωσης στο Γκάτγουικ», έγραψε μια γυναίκα στο Twitter.

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ. Σύμφωνα με τη δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS καταγράφηκαν ριπές ανέμου ταχύτητας 113 χιλιομέτρων την ώρα και ένα συγκρότημα που στέγαζε 28 διαμερίσματα χρειάστηκε να εκκενωθεί γιατί ο αέρας απειλούσε να ξηλώσει τη στέγη του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here