Σε ανοιχτή γραμμή Τσίπρας – Ολάντ

0
3

Σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους ευρωπαίους ηγέτες βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αποσυρθεί η αξίωση των πιστωτών για ψήφιση τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων στις 7 Αυγούστου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι μια τρίτη μη προγραμματισμένη ψηφοφορία μπορεί να προκαλέσει νέες διαρροές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα σήμαινε την πτώση του πήχη των 120 που επιτρέπει στην κυβέρνηση να νομοθετεί. Μία τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων χωρίς καν να έχει επικυρωθεί η συμφωνία.

Για το λόγο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στον οποίο φέρεται να κατέθεσε όλους τους προβληματισμούς του, με την επισήμανση ότι ούτε στη συμφωνία της Συνόδου της Ευρωζώνης ούτε στις δύο επιστολές του υπουργού Οικονομικών προς τον ESM αναφέρεται ότι θα υπάρξει και τρίτη δέσμη προαπαιτούμενων πριν από την ψηφοφορία για το νέο πρόγραμμα.

«Η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι αμοιβαία», φέρεται να είπε στον συνομιλητή του ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», ο κ. Ολάντ άκουσε τις ενστάσεις του Αλέξη Τσίπρα και δεσμεύτηκε να μιλήσει προσωπικά στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για να της εξηγήσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν αυτές οι εκτός προγράμματος αξιώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here