Σε απόσταση αναπνοής οι Unidos Podemos από την κορυφή

0
3

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην El Pais, το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι εξακολουθεί να προηγείται με 28,5% στην πρόθεση ψήφου των Ισπανών ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου, αλλά η συμμαχία των Podemos με την Ενωμένη Αριστερά εδραιώνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 25,6%.

Όπως αποκαλύπτουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης που έγινε από την εταιρεία Metroscopia, το Λαϊκό Κόμμα διατηρεί τις δυνάμεις του σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, αλλά οι Unidos Podemos ανεβαίνουν συνεχώς, προσεγγίζοντας την πρωτιά και διευρύνοντας τη διαφορά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα που παραμένει στην τρίτη θέση με ποσοστό 20,2%.

Όπως σημειώνει η ισπανική εφημερίδα, «έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη του 25,6% (5,4 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το Σοσιαλιστικό κόμμα), η εξασφάλιση της δεύτερης θέσης από τη συμμαχία Ποδέμος -Ενωμένης Αριστεράς γίνεται όλο και πιο πολύ μια πραγματικότητα παρά απειλή«.

Η El Pais εκτιμά ότι το Λαϊκό Κόμμα και η συμμαχία Unidos Podemos έχουν επιλέξει την τακτική της πόλωσης, γεγονός που επιδρά αρνητικά στο Σοσιαλιστικό κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ αλλά και στους Ciudadanos του Αλμπέρτο Ριβέρα που παραμένουν στην τέταρτη με ποσοστό 16,6%.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα αντιμετωπίζει την πιο κρίσιμη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών», γράφει η ισπανική εφημερίδα. Η δημοσκόπηση Metroscopia δίνει στους Σοσιαλιστές ένα ποσοστό 20,2%, σχεδόν δύο μονάδες χαμηλότερο από ό,τι στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here