Σε δίκη ο Τραμπ για πανεπιστήμιο «μαϊμού»

0
9

 

Εφετείο της Νέας Υόρκης απέρριψε την Τρίτη την προσπάθεια του πολυεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ να τεθεί στο αρχείο η μήνυση εναντίον του με την κατηγορία της απάτης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον γενικό εισαγγελέα Ερικ Σνάιντερμαν να προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση αφορά το Πανεπιστήμιο Τραμπ, ένα κερδοσκοπικό επενδυτικό πρόγραμμα που σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές ήταν «απάτη». Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης κατηγορεί τον Τραμπ ότι παραπλανούσε τους φοιτητές ώστε να καταβάλουν δίδακτρα για προγράμματα, μαθήματα και σεμινάρια πιστεύοντας ότι επρόκειτο για ένα κανονικό, αδειοδοτημένο πανεπιστήμιο.

Ο γενικός εισαγγελέας ισχυριζόταν στην προσφυγή του ότι ο ίδιος ο Τραμπ επέλεγε τους «εκπαιδευτές» και ότι έπαιζε σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του «Πανεπιστημίου Τραμπ». Η επιχείρησή του, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, χρησιμοποιούσε τακτικές «δολώματος» για να κατευθύνει τους σπουδαστές σε σεμινάρια υψηλού κόστους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερωθεί από την Πολιτεία το 2005 ότι το Πανεπιστήμιό του (που μετά το 2010 μετονομάστηκε σε Επιχειρηματική Πρωτοβουλία Τραμπ) παραβίαζε την πολιτειακή νομοθεσία περί εκπαίδευσης.

Το 2014 δικαστής έκρινε «πέραν κάθε αμφισβήτησης» ότι το ίδρυμα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να του χορηγηθεί άδεια.

Οι δικηγόροι του μεγιστάνα ισχυρίζονταν ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο πελάτης τους έχει παραγραφεί, όμως οι τέσσερις δικαστές του Εφετείου έκριναν διαφορετικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here