Σε δίκη παραπέμπεται το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι

0
8

 

Σε δίκη για την καταστροφή δύο φορητών υπολογιστών που χρησιμοποιούσε ένας πρώην ταμίας του PP, ο οποίος ήδη δικάζεται για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των μαύρων κομματικών ταμείων θα παραπεμφθεί το ισπανικό Λαϊκό Κόμμα, στελέχη του οποίου συγκροτούν την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ισπανίας, όπως ανακοίνωσε δικαστήριο της Μαδρίτης.

Το PP προσάγεται σε δίκη ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, όπως και η νέα ταμίας του κόμματος Κάρμεν Ναβάρο, με την κατηγορία της απόπειρας παρακώλυσης της δικαιοσύνης με την καταστροφή δύο λάπτοπ στους σκληρούς δίσκους των οποίων πιθανόν περιέχονταν σημαντικά στοιχεία.

Ήδη δικάζονται έξι μέλη του PP, περιλαμβανομένου του πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος, Λουίς Μπάρθενας, για σύσταση και συμμορία, πλαστογράφηση λογαριασμών, αθέμιτη χρήση επιρροής και φορολογικά αδικήματα.

Ο Μπάρθενας έχει παραδεχθεί πως οι δύο υπολογιστές που αναφέρονται στη δικαστική απόφαση με την οποία το PP και η Ναβάρο προσάγονται σε δίκη ανήκαν στον ίδιο όταν ήταν ταμίας του κόμματος.

Εκπρόσωπος του κόμματος της ισπανικής Δεξιάς απέφυγε σήμερα να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση. Το κόμμα απορρίπτει τις κατηγορίες εναντίον του για διαφθορά. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι προσπάθησε να αποκαθάρει την εικόνα του κόμματος, έπειτα από μια σειρά σκανδάλων.

Η αγανάκτηση των πολιτών για τις υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες ενεπλάκησαν τόσο το PP όσο και το Σοσιαλιστικό Κόμμα ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες που οδήγησαν στην ανάδειξη νέων κομμάτων και στο πολιτικό αδιέξοδο μετά τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here