Σε ελεύθερη… πτώση η δημοτικότητα της Μέρκελ

0
11

 

Ραγδαία υποχώρηση εμφανίζουν τα ποσοστά δημοτικότητας της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που πραγματοποιήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία.

Η δημοσκόπηση για λογαριασμό του κρατικού ειδησεογραφικού δικτύου ARD εμφανίζει το ποσοστό δημοτικότητας της κ. Μέρκελ να βρίσκεται μόλις στο 47%, έχοντας σημειώσει υποχώρηση της τάξης των 12 ποσοστιαίων μονάδων από τις αρχές Ιουλίου. Πρόκειται για το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό της καγκελαρίου, μετά την επανεκλογή της το 2013.

Πέρυσι τον Απρίλιο, πριν ξεσπάσει η προσφυγική κρίση, η κα Μέρκελ απολάμβανε ποσοστά δημοτικότητας της τάξης του 75%.

Η πολιτική «ανοικτών θυρών» της κ. Μέρκελ για τους πρόσφυγες έχει δεχθεί οξεία κριτική, μετά τις πέντε τρομοκρατικές επιθέσεις μικρής κλίμακας που σημειώθηκαν στη Γερμανία από τη 18η Ιουλίου μέχρι σήμερα. Δεκαπέντε πολίτες σκοτώθηκαν σε αυτές και δεκάδες τραυματίσθηκαν. Δύο από τους δράστες επιθέσεων είχαν δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές.

Την ίδια ώρα, η στήριξη προς τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, έναν από τους δριμύτερους επικριτές της Μέρκελ, έχει εκτιναχθεί κατά 11 μονάδες, φθάνοντας το 44%.

Στη σφυγμομέτρηση, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1 και 2 Αυγούστου, μόλις 34% δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι ή πολύ ικανοποιημένοι με την προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου. Αντίθετα, 65% δήλωσαν ότι είναι πολύ δυσαρεστημένοι με τις πρωτοβουλίες της στο προσφυγικό.

Η επόμενη δοκιμασία για τη Γερμανίδα καγκελάριο είναι οι εκλογές στο κρατίδιο του Μέκλενμπουργκ – Πομερανίας στις 4 Σεπτεμβρίου, όπου το κυβερνών Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Μέρκελ αναμένεται να αντιμετωπίσει ισχυρή πρόκληση από το αντι-μεταναστευτικό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here