Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Μενίδι

0
6

 

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο Μενίδι, στην περιοχή Πανόραμα, στους πρόποδες της Πάρνηθας, καίγοντας θάμνους, δέντρα και ξερά χόρτα.
Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει ένα ελικόπτερο.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό, η φωτιά είναι ελέγξιμη. Όπως είπε, η άμεση παρέμβαση επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων του δήμου, αλλά και εθελοντών και περιοίκων, αποσόβησε τον κίνδυνο που διέτρεξαν αρχικά κατοικίες που βρισκόντουσαν κοντά στην εστία της πυρκαγιάς.
Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν, επίσης, υδροφόρες και εθελοντές και άλλων δήμων.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται δασικές πυρκαγιές στις περιοχές Ασίνη και Λευκάκια στο Ναύπλιο. Συνολικά επιχειρούν 15 οχήματα με 36 πυροσβέστες, οχτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα και τρία αεροσκάφη.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη σε πολλές περιοχές
Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για αύριο Τρίτη  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εφιστώντας την προσοχή στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται:
• στην Περιφέρεια Αττικής,
• στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια)
• στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),
• στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία)

Η Γ.Γ. έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here