Σε ύφεση η οικονομία της Κίνας

0
4

Η κινεζική οικονομία δείχνει σημάδια ύφεσης για δεύτερο συνεχόμενο τετράμηνο.

Οι οικονομολόγοι δηλώνουν ανήσυχοι και αναφέρουν πως η κινεζική κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει πολιτική επενδύσεων και περαιτέρω μείωσης του κρατικού παρεμβατισμού, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρότερο αναπτυξιακό πλαίσιο για τη 2η σημαντικότερη οικονομία του πλανήτη.

Από την πρόσφατη μακροοικονομική αξιολόγηση προκύπτει πως η κινεζική οικονομία εμφανίζει μεν υφεσιακές τάσεις αλλά δεν έχει, ακόμη τουλάχιστον, ζητήματα στις βασικές δομές της. Αναλυτές της HSBC και της εταιρείας ερευνών Markit, σε πρόσφατο non paper αναφέρουν πως η κινεζική οικονομία εμφάνισε σημάδια ανάκαμψης στις αρχές Ιουνίου, πορεία όμως η οποία δεν συνεχίστηκε τις 2 τελευταίες εβδομάδες του μήνα.

Στην ίδια αναφορά τονίζεται πως η κινεζική οικονομία παρουσίασε ύφεση της τάξης του 7% στο πρώτο τετράμηνο, ποσοστό το οποίο αποτελεί ιστορικό χαμηλό της τελευταίας εξαετίας.

Tο ελληνικό ζήτημα έχει επιρροή στα οικονομικά του ασιατικού «γίγαντα» και όπως αναφέρουν κύκλοι κινεζικών τραπεζών, στο άμεσο διάστημα μία πτώση στις εξαγωγές θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και λόγω της ελληνικής κρίσης και θα πρέπει απαραίτητα να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στις επενδύσεις αλλά κυρίως στη ρευστότητα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here