Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ο Αλ. Τσίπρας

0
5

Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη μεταβαίνει, σήμερα και αύριο Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που η  Μέση Ανατολή βιώνει μία εκρηκτική κατάσταση.

Σήμερα το πρωί μετά από σύντομη ξενάγησή του στο Μνημείο Ολοκαυτώματος όπου και θα καταθέσει στεφάνι, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Εργατικό Κόμμα), Y.Herzog και με τον υπουργό Ενέργειας κ.Steinitz.

Την Πέμπτη, στις 10:00 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων και κατόπιν,  θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη.

Ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ, ενώ στις  13:00 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών παρουσία του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μαχμουντ Αμπάς και του πρωθυπουργού κ. Hamdallah.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here