Σε καφενείο μετέτρεψαν οι βουλευτές Επιτροπή της Βουλής

0
7

 

Ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας βρισκόταν στο βήμα στη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού. Εκείνη τη στιγμή το γκαρσόνι από το καφενείο της Βουλής μπήκε στο χώρο κι άρχισε να μοιράζει τις παραγγελίες των βουλευτών, αλλα να παίρνει και καινούργιες από όσους δεν είχαν προλάβει.

Ο ομιλών βουλευτής με το ζόρι ακουγόταν, με αποτέλεσμα να πάρει τον λόγο ο «οργισμένος» πρόεδρος της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος επεσήμανε:
«Προσβάλλετε τον ομιλητή με το να παραγγέλνετε την ώρα που μιλάει. Δείξτε σεβασμό στον ομιλητή», είπε.

Κάποιοι από τους βουλευτές υπερασπίστηκαν το γκαρσόνι, λέγοντας ότι δεν φταίει εκείνος για την φασαρία, αλλά οι ίδιοι. Ο Μάκης Βορίδης σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την κατάσταση πρότεινε στον πρόεδρο να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς που είχε καταργηθεί επί Ζωής Κωνσταντοπούλου και να τοποθετηθούν stands με καφέ στις εισόδους.

Ο κ. Μπαλαούρας υποσχέθηκε ότι θα το διευθετήσει τοποθετώντας stands «σε όλες τις γωνίες» και επέτρεψε στον Χ. Σταϊκούρα να συνεχίσει την ομιλία του.

Όχι όμως για πολύ καθώς οι βουλευτές σαν να μην είχε ειπωθεί το παραμικρό συνέχισαν τις παραγγελίες τους. Τότε ο πρόεδρος της Επιτροπής ξαναδιέκοψε τον βουλευτή της ΝΔ και είπε:

«Δεν θα το ξαναεπιτρέψω. Η σύσταση πηγαίνει κυρίως στους βουλευτές του δικού μου κόμματος, να σέβεστε τον ομιλητή. Δεν γίνεται έτσι η κουβέντα. Μιλάνε οι εισηγητές και δεν πρέπει να τους προσβάλουμε. Τελεία και παύλα. Θα παίρνετε τηλέφωνο, θα ενημερώνετε το κυλικείο και θα δίνετε τις παραγγελίες έξω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here