Σε καλό κλιμα η συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ, αλλά τα «αγκάθια» παραμένουν

0
7

 

«Σημαντική, ενδιαφέρουσα και φιλική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αυτή τη νέα συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Μαζί με τους δανειστές εργαζόμαστε για μία λύση κατάλληλη για τον ελληνικό λαό».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση διεξήχθη σε «πολύ φιλικό κλίμα».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν: «Εργαζόμαστε για τη γεφύρωση των διαφορών στα θέματα των δημοσιονομικών και της ομαλής χρηματοδότησης, καθώς και για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο δημόσιο χρέος».

Κατά συνέπεια παραμένουν «αγκάθια» και σημεία προς γεφύρωση, όπως το ζήτημα των δημοσιονομικών, της χρηματοδότησης και της αποκατάστασης της ρευστότητας, το αμέσως επόμενο διάστημα και το ζήτημα του χρέους.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιέγραψαν τις συνομιλίες ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που ολοκληρώθηκαν χωρίς συμφωνία ως μια «τελευταία προσπάθεια» για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το χρέος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ερωτηθείς σχετικά με τις ανησυχίες για τη διαδικασία που δημιουργήθηκαν από την αναχώρηση των διαπραγματευτών του ΔΝΤ και της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, Eυρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι «αν η διαδικασία λειτουργούσε σωστά, ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να έχει σήμερα μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Ο πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία προσπάθεια για να καταστήσει δυνατή μια συμφωνία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here