Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο δήμαρχος του Βουκουρεστίου

0
7

 

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ετέθη ο δήμαρχος του Βουκουρεστίου, Σορίν Οπρέσκου, σε συνέχεια απόφασης του Εφετείου της Ρουμανικής πρωτεύουσας, σε βάρος του οποίου διεξάγεται έρευνα για δωροληψία από τη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA).

Κατόπιν αυτού, το δικαστήριο έκανε δεκτή την έφεση του δημάρχου Βουκουρεστίου και αποφάσισε αντικατάσταση της προσωρινής σύλληψης με κατ’ οίκον περιορισμό 30 ημερών. Η απόφαση είναι οριστική και ο Σορίν Οπρέσκου θα αφεθεί σήμερα ελεύθερος.

Ο ίδιος, όσο θα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, δεν θα μπορεί να φύγει από την κατοικία του χωρίς άδεια της δικαστικής Αρχής, δεν θα μπορεί να επικοινωνεί με τους άλλους κατηγορούμενους και τους μάρτυρες στην υπόθεση, θα φέρει μόνιμα ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Βουκουρεστίου είχε συλληφθεί στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα υγείας, εισήχθη στο νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών για τέσσερις μέρες και υπεβλήθη σε ποζιτρονική τομογραφία σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο.

Αρχικά οι εισαγγελείς της DNA απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον του για δωροληψία και στη συνέχεια η έρευνα σε βάρος του επεκτάθηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας.

Βάσει του κατηγορητηρίου, ο δήμαρχος είχε προσχωρήσει σε οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο το 2013 – 2015 είχε στήσει μηχανισμό βάσει του οποίου οι επιχειρηματίες που επιθυμούσαν να συνάψουν συμβάσεις με δημόσιους φορείς που λειτουργούν υπό την αιγίδα της δημοτικής αρχής έπρεπε να καταβάλουν μέρος του μικτού κέρδους από την εκτέλεση των συμβάσεων.

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο Σορίν Οπρέσκου έλαβε στο σπίτι του το ποσό των 25.000 ευρώ από τον Μπόγκνταν Πόπα, διευθυντή πολιτιστικού κέντρου του Βουκουρεστίου, ποσό το οποίο σύμφωνα με την DNA προέρχεται από αδικήματα διαφθοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here