Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά

0
4

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες κηρύχθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου η Κεφαλονιά λόγω των σοβαρότατων ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

«Το αίτημα ώστε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το έστειλε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος, χθες το βράδυ» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Είπε ακόμη ότι είναι «σε εκκρεμότητα οι αποζημιώσεις προς τους πληγέντες».

«Οι επαγγελματίες του νησιού, που οι επιχειρήσεις τους επλήγησαν από την κακοκαιρία κάνουν τις αιτήσεις στην Περιφέρεια ενώ όσοι κάτοικοι υπέστησαν ζημιές στα σπίτια τους υποβάλλουν αιτήσεις στον δήμο Κεφαλονιάς», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο αντιδήμαρχος του νησιού Ευάγγελος Κεκκάτος δήλωσε από την πλευρά του ότι «υπάρχουν προβλήματα σε επιχειρήσεις και σε σπίτια αλλά κύριο μέλημα των αρχών ήταν να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης».

«Όλοι οι δρόμοι του νησιού έχουν ανοίξει για τα οχήματα και κανένα μέρος της Κεφαλονιάς δεν έχει πρόβλημα. Καταγραφούμε τα αιτήματα των πολιτών για αποζημιώσεις», συνέχισε.

Πηγή φωτογραφίας:

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Χιόνη Ελένη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here