Σε κοινή εμφάνιση Κάμερον και Κόρμπιν τίμησαν την Τζο Κοξ

0
5
BIRSTALL, UNITED KINGDOM - JUNE 17: Prime Minister David Cameron (C) and Labour Leader Jeremy Corbyn (R) arrive to pay their respects at the scene of the murder of Jo Cox, 41, Labour MP for Batley and Spen, who was shot and stabbed yesterday at her constituency surgery, on June 17, 2016 in Birstall, United Kingdom. The Labour MP for Batley and Spen was about to hold her weekly constituency surgery in Birstall Library yesterday on June 16, 2016, when she was shot and stabbed in the street. A 52-year old man is being held in Police custody in connection with the death. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

 

Σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν έκαναν από το Μπίρστον δηλώσεις στη μνήμη της βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ σε ηλικία μόλις 41 ετών.

Έκκληση στους Βρετανούς να επιδείξουν «ανεκτικότητα» και να παραμένουν ενωμένοι απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων για την ερχόμενη Δευτέρα.

«Εκεί όπου βλέπουμε μίσος, εκεί όπου βλέπουμε διχασμό, θα πρέπει να τα αποβάλουμε από την πολιτική ζωή, από τη δημόσια ζωή, από τις κοινότητές μας», υπογράμμισε ο Κάμερον που επισκέφθηκε σήμερα το χωριό της βόρειας Αγγλίας όπου σκοτώθηκε η Κοξ, συνοδευόμενος από τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Τζον Μπέρκοου.

Ο Κόρμπιν επιβεβαίωσε ότι το κοινοβούλιο θα συγκληθεί εκτάκτως την Δευτέρα ώστε οι βουλευτές να μπορέσουν να τιμήσουν την Κοξ. Μια εκπρόσωπος των Εργατικών είπε ότι, λόγω της δολοφονίας της Κοξ, το κόμμα διακόπτει μέχρι την Δευτέρα όλες τις εκδηλώσεις του που ήταν ενταγμένες στο πλαίσιο της εκστρατείας για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Η Βουλή των Κοινοτήτων είχε διακόψει τις συνεδριάσεις της από την Τρίτη ώστε οι βουλευτές να συμμετάσχουν στις εκστρατείες ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here