Σε «κόκκινο συναγερμό» για τρομοκρατική επίθεση οι Βρυξέλλες

0
8

 

 Κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες ανά πάσα στιγμή βλέπουν οι βελγικές αστυνομικές αρχές και η κρατική ασφάλεια της χώρας, ανεβάζοντας τον δείκτη κινδύνου στο ανώτατο σημείο της σχετικής κλίμακας που είναι το τέσσερα.

Όπως προκύπτει από αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης, η κήρυξη της πρωτεύουσας του Βελγίου σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού από χθες το βράδυ, αποφασίστηκε μετά τον εντοπισμό γιάφκας με εκρηκτικά και χημικά στη συνοικία Μόλενμπεκ, αλλά και τη σύλληψη ενός ατόμου μαροκινής καταγωγής, το οποίο φέρεται ότι ήταν συνεργάτης της ομάδας των τρομοκρατών που χτύπησε το Παρίσι. Στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν πέντε όπλα.


Αυτή τη στιγμή καταζητούνται πολλά άτομα στο Βέλγιο, μεταξύ αυτών και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ύποπτος για συμμετοχή στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και αδελφός του τζιχαντιστή Ιμπραχίμ Αμπντεσλάμ, που σκοτώθηκε την ίδια μέρα στη γαλλική πρωτεύουσα κατά την επίθεση στο Stade de France. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο που συνέλαβαν χθες οι βελγικές αρχές περιέθαλψε τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ τις προηγούμενες μέρες. Δεν έχουν γίνει, όμως, γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Το όργανο της αστυνομίας που είναι επιφορτισμένο με την ανάλυση κινδύνου για τον πληθυσμό, έκρινε χθες το βράδυ ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Αμέσως μετά την αύξηση του βαθμού κινδύνου από το τρία που ήταν στο τέσσερα, εκατοντάδες στρατιώτες κινητοποιήθηκαν αναλαμβάνοντας τη φύλαξη όλων των πιθανών στόχων, ώστε να απελευθερωθούν αστυνομικές δυνάμεις και να ασχοληθούν με τις περιπολίες στην πόλη.

Χθες το βράδυ έκλεισε μέχρι νεωτέρας το μετρό των Βρυξελλών και ζητήθηκε από τους πολίτες να αποφεύγουν κλειστούς δημόσιους χώρους που συγκεντρώνονται πολλά άτομα. Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά κέντρα λειτουργούν μόνο με μία είσοδο, όπου ελέγχονται όλοι οι εισερχόμενοι, ενώ όλες οι άλλες είσοδοι είναι κλειστές.

Οι 19 δήμαρχοι των Βρυξελλών και των περιχώρων έχουν πλέον την αρμοδιότητα να απαγορεύουν οποιαδήποτε εκδήλωση σε δημόσιο χώρο.
To αεροδρόμιο των Βρυξελλών προς το παρόν λειτουργεί αλλά κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, όπως και τα τρένα, τα οποία κινούνται από και προς τις Βρυξέλλες με πολύ μεγάλη αστυνομική παρουσία στους σταθμούς και έλεγχο των επιβατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here