Σε κρίσιμη κατάσταση ο Χέλμουτ Κολ

0
9

«Πολύ σοβαρή» έως και «κρίσιμη» χαρακτηρίζουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την κατάσταση της υγείας του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, παρά τις διαβεβαιώσεις των οικείων του ότι «είναι σε καλή κατάσταση».

Το γραφείο του είπε ότι ο πρώην καγκελάριος – ο οποίος αποκαλείται «πατέρας της επανένωσης» της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία – είχε εγχειριστεί στις αρχές Μαίου στο ισχίο, προσθέτοντας ότι εγχειρίστηκε ξανά πρόσφατα, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, ο Κολ ήταν στην εντατική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Χαϊδελβέργης για τρεις εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η υγεία του χειροτέρεψε από το 2008 και τώρα βρίσκεται «σε πολύ σοβαρή κατάσταση».

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Κολ βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα από το 2008, όταν έπεσε και έπαθε εγκεφαλικό, ενώ έχει επίσης κάνει εγχείρηση καρδιάς το 2012.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel έγραψε στην ιστοσελίδα του ότι ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών, ο οποίος είναι ο μακροβιότερος καγκελάριος της Γερμανίας (1982-1998), είχε εγχειριστεί και ήταν σε «κρίσιμη κατάσταση».

Ιστορική φυσιογνωμία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), ο Κολ αποσύρθηκε από την πολιτική μετά την ήττα του το 1998.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here