Σε κρίσιμη κατάσταση Ρωσίδα που χτυπήθηκε από κεραυνό στην Κνωσό

0
8

Διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης βρίσκεται η 30χρονη Ρωσίδα τουρίστρια, η οποία υπέστη ανακοπή όταν έπεσε κεραυνός στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Η άτυχη κοπέλα βρέθηκε στη χώρα μας μαζί με τον άντρα της και το ένα τους παιδί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τις οποίες και ξεκίνησαν από την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Χάρη Λιδάκη, Παθολόγο και Διευθυντή του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζέλειου νοσοκομείου, στη νεαρή κοπέλα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ πριν ακόμα τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Υπεβλήθη σε χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα, προκειμένου να διαπιστωθεί για τυχόν εσωτερικό θερμικό έγκαυμα. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς η κατάσταση της θεωρείται κρίσιμη για το επόμενο 48 ωρο.

Άλλη μία 38χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο ίδιο νοσοκομείο. Η γυναίκα που εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο είναι έγκυος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για εκείνη και το έμβρυο.

Άλλοι τέσσερις τουρίστες νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ με τραύματα, ενώ επτά άτομα έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά το συμβάν ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού έκλεισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here