Σε λειτουργία βρίσκεται η ιστοσελίδα για το δημοψήφισμα

0
6

Σε λειτουργία βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης η ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου,  την οποία διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στην ιστοσελίδα βρίσκεται επίσης και η πρόταση που τίθεται στο δημοψήφισμα, ενώ υπάρχει και ενότητα για το πού ψήφιζουν οι πολίτες.

Εκτός από δελτία Τύπου σχετικά με το δημοψήφισμα, η ιστοσελίδα έχει γραφήματα (για την ανεργία, τις κοινωνικές συνέπειες, την φτώχεια και το πώς λειτουργούν τα capital controls) και αναφορές σε προηγούμενα δημοψηφίσματα σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Η κρατική σελίδα για το δημοψήφισμα παραβιάζει απροκάλυπτα τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης για ισόρροπη ενημέρωση των πολιτών. Το ελληνικό Δημόσιο οφείλει να τηρεί ίσες αποστάσεις, γιατί διαφορετικά δεν εξασφαλίζεται το περιβάλλον επαρκών εγγυήσεων για την δημοκρατική διεξαγωγή της διαδικασίας», δηλώνει ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος.

«Υπάρχει ο Κώδικας Καλής Πρακτικής Δημοψηφισμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης”, συνεχίζει ο κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, ”που λέει ότι πρέπει η ενημέρωση των πολιτών από το κράτος να γίνεται με ίσους όρους. Η Κυβέρνηση όμως έφτιαξε μια ιστοσελίδα η οποία υποστηρίζει ξεκάθαρα το ΟΧΙ, με απολύτως μονομερή στοιχεία και δεδομένα. Αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση των καλών πρακτικών του Συμβουλίου» .

Στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας, υπάρχει επίσης ζωντανή ροή των αναρτήσεων στο Twitter του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, της αγγλόφωνης έκδοσης της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας («Greek News Agenda») και της ίδιας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας (@mediagovgr).

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.referendum2015gov.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here