Σε παραλία της Κρήτης μπουκαλάκι με τάμα για τον Αρχάγγελο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
10

 

Κάτοικος Ηρακλείου πήγε χθες το απόγευμα τυχαία για ένα μπάνιο, στην παραλία του Μαδέ και βρέθηκε να κολυμπά δίπλα σε ένα από τα χιλιάδες μπουκαλάκια τάματος που ρίχνονται στη θάλασσα από πιστούς, από πολλές περιοχές της χώρα μας, τα οποία, όπως λέει η παράδοση, έχουν προορισμό την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη στον Πανορμίτη της Σύμης.

«Μόλις είχα κάνει την πρώτη βουτιά στην θάλασσα και χαλάρωνα, ώσπου διαπίστωσα ότι δίπλα μου επέπλεε ένα λευκό πλαστικό μπουκάλι. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν σκουπίδι και είπα να το βγάλω έξω, αλλά φθάνοντας κατάλαβα, ότι ήταν κάτι άλλο», αναφέρει στο ekriti.gr ο κ. Σταύρος.

tama 2

Όσον αφορά τα διακριτικά που είχε το μπουκάλι πάνω, ο κ. Σταύρος αναφέρει: Έγραφε πάνω στο μπουκάλι «ΠΡΟΣ ΙΕΡΑΝ ΜΟΝΗΝ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ΣΥΜΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ» και επειδή «δεν γνώριζα εξ αρχής τι ήταν μαζί με τον ξάδελφο μου που ήταν μαζί μου το άνοιξα.

Διαπίστωσα ότι το μπουκάλι περιείχε τρεις επιστολές και ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Το ένα χαρτί έγραφε «Υπέρ Υγείας» το άλλο «Υπέρ Αναπαύσεως» και το τρίτο ήταν ένα γράμμα αφιερωμένο στον Πανορμίτη με κάποιο πρόβλημα του ανθρώπου που το έγραψε. Ζητούσε να τον βοηθήσει ο Αρχάγγελος, στο τέλος της επιστολής ήταν γραμμένο το όνομα του και το τηλέφωνό του. Χωρίς δεύτερη σκέψη, κλείσαμε ξανά το μπουκάλι με όσα περιείχε μέσα πήγαμε όσο πιο βαθιά μπορούσαμε και το αφήσαμε στη θάλασσα.

tama 3

Είμαι θρήσκο άτομο και χωρίς να ξέρω τι ήταν αυτό που βρήκα αργότερα έμαθα για τα τάματα στο Πανορμίτη. Τα λόγια του κυρίου που έγραψε τα γράμματα με συγκίνησαν και ένιωσα ότι ήταν μπροστά μου. Έπρεπε η επιθυμία του να γίνει πραγματικότητα, όπως ξέρει ο Θεός και ο Πανορμίτης. Ίσως το μπουκαλάκι έχασε το δρόμο του και γω έπρεπε να το βοηθήσω να το βρει. Αυτό έκανα», λέει συγκινημένος ο κ. Σταύρος.

Πηγή: ekriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here