Σε συμφωνία για τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ελπίζει ο Σέλινγκ

0
7

 

Την επίτευξη λύσης στο ζήτημα της φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, στοχεύει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, στις διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του των έντεκα χωρών που υποστηρίζουν την καθιέρωση αυτού του φόρου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος από τις Βρυξέλλες, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup, ευελπιστεί να υπάρξει αποτέλεσμα το βράδυ. Σημειώνεται πως ο κ. Σέλινγκ, είναι ο πολιτικός συντονιστής των ένδεκα χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Αυστρία) οι οποίες υποστηρίζουν την καθιέρωση του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

«Φτάσαμε σε ένα στάδιο, όπου έχουμε λύσει σχεδόν όλα τα σημεία, και φυσικά υπάρχουν σε κάθε συνεδρίαση ιδιαίτερες επιθυμίες επιμέρους χωρών» ανέφερε ο κ. Σέλινγκ. «Παραμένουν ακόμη δύο – τρία ανοικτά σημεία, αλλά θα προσπαθήσουμε απόψε να τα ξεπεράσουμε» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών, το επόμενο βήμα θα είναι ένας έλεγχος της συμφωνίας από τις νομικές υπηρεσίες της Ε.Ε. – ενώ θεωρεί δυνατόν να υπάρξει ενημέρωση των υπολοίπων χωρών – μελών της Ε.Ε., ως προς τα αποτελέσματα, σε ένα Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, μέσα στον Δεκέμβριο.
Στην πρόταση για την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές επιμένει ήδη από τα τέλη του 2010 ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here