Σε τηλεμαχία καλεί τον Αλ. Τσίπρα ο Στ. Θεοδωράκης

0
5

 

Σε τηλεμαχία κάλεσε τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης,
Μιλώντας  στον τηλεοπτικό σταθμό «ANT1» είπε:«Καλώ τον Αλέξη Τσίπρα να συζητήσουμε. Να μας πει τι διαπραγμάτευση έκανε και να αποκαλύψουμε στον ελληνικό λαό που υπάρχουν σκιές. Να δούμε ποιος είναι πιο κοντά στη γερμανική πολιτική και ποιος όχι. Αυτό που δεν δέχθηκε να κάνει ο Αντ. Σαμαράς, να μιλήσει δηλαδή με τον κ. Τσίπρα, καλώ εγώ τώρα τον κ. Τσίπρα να το κάνει μαζί μου. Να μιλήσουμε», επισήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Παράλληλα, έκανε έκκληση στους φιλοευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν ανοιχτά θέση. «Είναι η στιγμή να μιλήσουν οι άνθρωποι που πιστεύουν στην Ευρώπη και βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε και πρόσθεσε:
«Είναι η στιγμή να σηκώσουν το ανάστημά τους. Να πιέσουν. Δεν μπορεί να πιέζουν μόνο οι συνιστώσες. Δεν μπορεί να πιέζει το λόμπυ της δραχμής και όσοι μπορεί να έχουν συμφέροντα από την είσοδο της χώρας στο μαύρο τούνελ».

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν κατηγορηματικός, διαμηνύοντας ότι «ο ελληνικός λαός θα πάρει την απόφαση αν την ερχόμενη Δευτέρα το νόμισμά μας θα είναι ευρώ ή δραχμή».

«Κατάλαβα ότι η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει πολλά πράγματα τα οποία δεν έλεγε στον ελληνικό λαό. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 23% ΦΠΑ για τον τουρισμό είχε γίνει 13%. Ο κ. Τσίπρας δεν το έλεγε στον ελληνικό λαό κι αυτό αποκαλύφθηκε σήμερα από το κείμενο του κ. Γιούνκερ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να πηγαίνει στη Βουλή και να μιλάει για ένα κείμενο που υπήρχε πέντε ημέρες πριν» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και σημείωσε:
«Το πρώτο κόμμα που χαιρέτησε το δημοψήφισμα ήταν η Χρυσή Αυγή. Χρυσή Αυγή – ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι τρεις θα μας βγάλουν από την Ευρώπη; Θα το δεχτούμε;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here