Σε χωριό κοντά στα Σκόπια κρύβεται διαβόητο μέλος του Ισλαμικού Κράτους

0
35

 

Ο αιμοσταγής ισλαμιστής Λαβντρίμ Μουχατζέρι και άλλοι έξι Αλβανοί τζιχαντιστές κρύβονται σε χωριά κοντά στα Σκόπια, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα Koha του Κοσόβου, επικαλούμενη πηγές από την κοσοβαρική υπηρεσία πληροφοριών.

Ο Λ. Μουχατζέρι είναι από τους πρώτους Κοσοβάρους Αλβανούς που εντάχθηκε στον στρατό του Ισλαμικού Κράτους και έγινε γνωστός όταν ανάρτησε στο Διαδίκτυο φωτογραφία που απεικονίζει τη στιγμή που έσφαζε νεαρό Σύρο στρατιώτη. Θεωρείται αρχηγός της ομάδας των Αλβανών που μάχονται στη Συρία.

mouxatzeri.jpg1

Η πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα αναφέρει ότι πιθανότατα ο Μουχατζέρι και η ομάδα του εισήλθαν στην ΠΓΔΜ με τα κύματα των προσφύγων και δεν αποκλείεται να προετοιμάζουν κάποια τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή.

Η αστυνομία του Κοσόβου, ντε φάκτο αποσχισθείσας αυτόνομης επαρχίας της Σερβίας, εξάλλου, συνέλαβε ένα άτομο ως ύποπτο για σχέσεις με ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της αστυνομίας, σε χωριό κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ συνελήφθη ο Σ.Ι. και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, μία καραμπίνα και ηλεκτρονικό υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών για τρομοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here