ΣΕΒ: Υποχρεωτική η χρήση καρτών για συναλλαγές άνω των 75 ευρώ

0
7

 

Τη σταδιακή θέσπιση της υποχρεωτικής χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για ποσά συναλλαγών άνω των 75 ευρώ προτείνει ο ΣΕΒ, σε ανάλυση για τα οφέλη που μπορεί να αποδώσει για τα φορολογικά έσοδα, την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ειδικότερα, προτείνει τη μείωση του ορίου χρήσης μετρητών στις συναλλαγές στα 250 ευρώ, με προοπτική περαιτέρω μείωσης στα 75 ευρώ, ενώ οι συναλλαγές μεταξύ επιτηδευματιών προτείνεται να γίνονται μόνον ηλεκτρονικά, ή να έχουν όριο 50 ευρώ.

«Oι ηλεκτρονικές συναλλαγές σε ορίζοντα διετίας, μπορούν να μειώσουν την έκδοση εικονικών τιμολογίων κατά 60%, να οδηγήσουν σε «άσπρισμα» της παραοικονομίας κατά 10%, να αυξήσουν την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως και να μειώσουν το κόστος των προμηθειών για το Δημόσιο κατά Euro 200 εκατ. ετησίως ενώ το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων μπορεί να μειωθεί ετησίως κατά Euro 1 έως Euro 1,5 δισ. μέσω της εφαρμογής της ηλεκτρονικής τιμολόγησης», αναφέρει ο Σύνδεσμος στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here