Σε έναν μήνα θα εκδίδεται η σύνταξη

0
6

 

Επανυπολογισμό εκουρικών συντάξεων από τον προσεχή Σεπτέμβριο και όχι τον Αύγουστο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή για την παρακολούθηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός ο επανυπολογισμός θα γίνει με τους νέους χαμηλότερους συντελεστές αναπλήρωσης (0,45%), ενώ θα τηρηθεί απαρεγκλίτως, το όριο των 1.300 ευρώ που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.

Απαντώντας σε αιτιάσεις μελών της Επιτροπής, σχετικά με την περικοπή του ΕΚΑΣ, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι το ΕΚΑΣ είναι επίδομα και όχι σύνταξη. Συνεχίζοντας προανήγγειλε την έκδοση της προσωρινής σύνταξης σε δυο μήνες, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση, πως όταν ολοκληρωθεί το νέο σύστημα υπολογισμού, η κύρια σύνταξη θα εκδίδεται στο σύνολό της σε έναν μήνα.

Όσον αφορά στους αγρότες, ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι οι αγρότες εντάσσονται στο νέο ασφαλιστικό σύστημα από την 1/1/2017 και κατά συνέπεια, δεν θίγονται όσοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν έως το τέλος του έτους.

Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής την οποία χαρακτήρισε «τεράστια», και πρόσθεσε, ότι ανέρχεται σε 6 δισ. ευρώ ετησίως και αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο των ασφαλισμένων της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here