Σετσίν: Ο ΟΠΕΚ έχει παύσει να υφίσταται ως ενωμένος οργανισμός

0
22

 

Ο ΟΠΕΚ ως ενωμένος οργανισμός έχει ουσιαστικά αφανιστεί και θα πρέπει να ξεχάσει κανείς την εποχή όπου μπορούσε να καθορίσει τις συνθήκες στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Ιγκόρ Σετσίν, επικεφαλής της μεγαλύτερης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft.

Πρόκειται για το πρώτο σχόλιο του, πλέον ισχυρού στελέχους της ρωσικής πετρελαιοβιομηχανίας, μετά την αποτυχημένη έκβαση της συνάντησης του περασμένου μήνα στο Κατάρ, όπου οι παραγωγοί αργού πετρελαίου δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε πάγωμα της παραγωγής.

Ο Σετσίν, παλαιόθεν σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει εκφράσει και στο παρελθόν επιφυλάξεις για τον ΟΠΕΚ, λέγοντας ότι η Ρωσία, από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, θα πρέπει να εμμείνει στη δική της στρατηγική και να προστατεύσει το μερίδιό της στην αγορά.

«Θα πρέπει να ξεχαστεί η δεκαετία του ’70, όταν μια σειρά από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της Μέσης Ανατολής μπορούσαν να καθορίζουν τις συνθήκες στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου δημιουργώντας δομές καρτέλ όπως ο ΟΠΕΚ», ανέφερε ο Σετσίν σε σχόλια που απέστειλε με e-mail στο Reuters.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here