«Σφαγή» για τις τηλεοπτικές άδειες -Τζίγκερ, Αλαφούζος, Μαρινάκης, Κυριακού, Σαββίδης, Κοντομηνάς…

0
40
Μόλις 11 μέρες έχουν απομείνει για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και οι 9 επιχειρηματίες που θα διεκδικήσουν τις τέσσερις συχνότητες ετοιμάζουν τα πλάνα τους, γνωρίζοντας ότι ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ σκληρός.
Με δεδομένο ότι υπάρχουν και λειτουργούν εδώ και χρόνια 4+1 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, είναι προφανές ότι ένα ή περισσότερα δεν θα καταφέρουν να αποκτήσουν νόμιμη άδεια. Και θα έρθουν να προστεθούν στον μεγαλύτερο και εμβληματικότερο σταθμό, το Mega, που έχασε εξαρχής το τραίνο, λογω ασυμφωνίας των μετόχων του.
Θα μείνει εκτός ο Αντέννα της οικογένειας Κυριακού;
Το Star της οικογένειας Βαρδινογιάννη; Ο Αlpha του Δημήτρη Κοντομηνά;
Ο Σκάι της οικογένειας Αλαφούζου; Το Epsilon του επιχειρηματία Βρυώνη; Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος. Μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης Αλαφούζος αντιμετωπίζει δυσκολίες μετά τη δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων, την οποία διέταξε ο εισαγγελέας. Μην ξεχνάμε ότι κάθε ένας από τους 9 «παίχτες» πρέπει να καταθέσει 3 εκατομ ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό. Και μετά να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί για να κερδίσει την άδεια.
Η όλη υπόθεση περιπλέκεται με τη συμμετοχή δυο επιχειρηματιών μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, οι οποίοι δεν έχουν σήμερα κανάλι, αλλά επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν. Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης εμφανίζονται αποφασισμένοι να δώσουν όσα χρήματα απαιτηθούν για να πάρουν συχνότητες. Τι θα συμβεί, αλήθεια, αν τα καταφέρουν; Θα απομείνουν μόνο δυο άδειες για τους σημερινούς καναλάρχες. Άρα, από τους σταθμούς που γνωρίζουμε θα χαθούν τρεις, συν το Mega.
Και τι θα γίνει αν μπει δυναμικά στη δημοπρασία ο εκλεκτός του Σύριζα Χρήστος Καλογρίτσας; Φαντάζεστε να καταφέρει να πάρει και εκείνος άδεια; Από τα κανάλια που ξέρουμε θα μείνει μόνο ένα.
Οι πληροφορίες, πάντως,  αναφέρουν ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη (που θα εκπροσωπηθεί από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον γνωστό «Τζίγκερ») έχει αποφασίσει να προσφέρει όσα εκατομύρια απαιτηθούν για να πάρει τη μία άδεια.
Αλλά και ο Γιάννης Αλαφούζος, το ίδιο διαμηνύει. Ο δε Θοδωρής Κυριακού, παρότι θα ήθελε να υπάρξει νηφαλιότητα και να μην εκτοξευθεί το τίμημα, δείχνει αποφασισμένος να κρατήσει ζωντανό τον Αντέννα.
Ας περιμένουμε να δούμε: θα αλλάξει σημαντικά το τηλεοπτικό τοπίο, που γνωρίσαμε τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, ή θα ανατραπεί εκ βάθρων;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here