Σχέδιο για 5μηνη παράταση με το μαρτύριο της σταγόνας…

0
8

Πεντάμηνη παράταση του ευρωπαϊκού προγράμματος διάσωσης μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου φέτος και εκταμίευση 15,3 δισ για την Ελλάδα, προβλέπει το σχέδιο που εξέτασαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, το οποίο προετοιμάστηκε από τους θεσμούς, η ελληνική κυβέρνηση θα χρειάζονταν συνολικά 15,3 δισ. ευρώ προκειμένου να αποφύγει την χρεοκοπία – ποσό που θα μπορούσε να καλυφθεί με πόρους που έχουν απομείνει από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.

Για τη δόση στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, η Αθήνα θα λάβει 1,8 δισ. ευρώ από τα κέρδη επί των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχουν οι εθνικές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ.
Τον Ιούλιο, θα λάβει 4 δισ. ευρώ από το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης και άλλα 4,7 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Σε παρόμοιο σχέδιο των πιστωτών αναφέρεται και το Reuters, με τις πληροφορίες του πρακτορείου να τοποθετούν στα 16,3 δισ. τα χρήματα που μπορούν να εκταμιευθούν για την Ελλάδα με την παράταση του τρέχοντος προγράμματος ως το Νοέμβριο.
Και το Reuters τονίζει ότι η πρώτη δόση του 1,8 δισ. μπορεί να εκταμιευθεί μόλις η ελληνική Βουλή εγκρίνει τη συμφωνία που αναμένεται να επιτευχθεί με τους πιστωτές.
Επίσης ακόμη 1,5 δισ θα μπορούσε να εκταμιευθεί τον Οκτώβριο, με την προϋπόθεση εφαρμογής μεταρρυθμίσεων. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here