Συγκέντρωση διαμαρτυρίας νοσηλευτών έξω από το υπουργείο Υγείας

0
3

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Υγείας οι νοσηλευτές του ΕΣΥ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προβλέπει μείωση του επιδόματος θέσης για τους προϊσταμένους τμημάτων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Οι νοσηλευτές κάνουν λόγο για αιφνιδιαστική κατάθεση του νομοσχεδίου, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και καταλογίζουν τιμωρητική συμπεριφορά του κράτους τη μείωση του επιδόματός τους.

«Αυτή η δυσμενής μεταχείριση των νοσηλευτών δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στην πορεία των μισθολογικών ρυθμίσεων στη χώρα μας. Για πρώτη φορά εισάγεται διάταξη σε νομοσχέδιο, που καθιερώνει δυσμενή μισθολογική αντιμετώπιση των νοσηλευτών! Αντί, λοιπόν, η σημερινή κυβέρνηση να ενισχύσει τους διαχρονικά αδικημένους και κακοπληρωμένους νοσηλευτές, αναλογικά πάντα με το έργο που προσφέρουν, επιλέγει να τους αδικήσει με την σειρά της, χωρίς να τους εξασφαλίζει τουλάχιστον ισότιμη μεταχείριση με τους λοιπούς κλάδους εργαζομένων στο δημόσιο τομέα» σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΝΕ, Δημήτρης Σκουτέλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here