Συγγνώμη για το SEX

0
7

 

Η βρετανική αστυνομία ζήτησε την Παρασκευή συγγνώμη από επτά γυναίκες που διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις με μυστικούς πράκτορες, αγνοώντας την ιδιότητα των συντρόφων τους. Σύμφωνα με την αστυνομία αυτό αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Ο υποδιευθυντής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Μάρτιν Χιούιτ είπε ότι ζητά ανεπιφύλακτα συγγνώμη εξ ονόματος της αστυνομίας και αναγνωρίζει πως οι σχέσεις αυτές ήταν μια παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών, μια κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά της αστυνομίας και προκάλεσαν σημαντικά ψυχικά τραύματα».

Οι αρχές έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τις γυναίκες αυτές, οι οποίες θα αποζημιωθούν για την προσβολή που τους έγινε.

Όπως ανέφερε το BBC, πέντε μυστικοί πράκτορες διατηρούσαν σχέσεις με αυτές τις γυναίκες, ορισμένες από τις οποίες ήταν μέλη ακροαριστερών οργανώσεων ή ειρηνιστικών κινημάτων. Ο ένας μάλιστα από αυτούς απέκτησε και ένα παιδί από τη σύντροφό του.

Πέρσι τον Οκτώβριο η αστυνομία δεσμεύτηκε να αποζημιώσει με 425 χιλιάδες λίρες περίπου 540.000 ευρώ) τη μητέρα του παιδιού, η οποία αγνοούσε την ιδιότητα του συντρόφου της.

Ωστόσο, η Σκότλαντ Γιαρντ διευκρίνισε ότι στις οδηγίες που είχαν δοθεί στους πράκτορες δεν προβλεπόταν η σύναψη ερωτικών δεσμών με τις γυναίκες.

Η ομάδα για την οποία εργάζονταν οι πέντε μυστικοί αστυνομικοί είχε ιδρυθεί το 1968 και διαλύθηκε το 2008.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here