Συγχαρητήρια και από Τουσκ σε Τσίπρα με αιχμές για τήρηση του Μνημονίου

Newly elected European Council President Donald Tusk attends a news conference during a EU summit in Brussels August 30, 2014. Polish Prime Minister Tusk, who was appointed to chair European Union summits for the next two and a half years, said on Saturday his nomination meant the future of Poland was in the euro zone. REUTERS/Yves Herman (BELGIUM - Tags: POLITICS HEADSHOT)

 

Συγχαρητήρια επιστολή με μηνύματα για τήρηση των συμφωνηθέντων έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο κ. Τουσκ τονίζει στον έλληνα πρωθυπουργό πως η «αφοσίωση και η ηγεσία» που θα επιδείξει στην εφαρμογή του νέου προγράμματος στήριξης θα είναι «κρίσιμες» ώστε να φανούν θετικά αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία ενώ αναφέρει ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα συμπίπτουν με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Πιστεύω πως η Ελλάδα, με τη νέα σας κυβέρνηση, θα συμβάλει εποικοδομητικά στην αναζήτηση λύσεων σε όλες αυτές τις προκλήσεις», συμπληρώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δυο μέρες πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο το προσφυγικό ζήτημα.

 

 

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code