Σικάγο, ΗΠΑ: Ακυρώθηκε συγκέντρωση του Τραμπ λόγω συμπλοκών μεταξύ συγκεντρωμένων

0
13

 

Ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή για λόγους ασφαλείας η προεκλογική συγκέντρωση του Ντόλαντ Τραμπ που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής στο Σικάγο.

Ο χώρος όπου αναμενόταν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μετατράπηκε σε χαοτική σκηνή, καθώς ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ των χιλιάδων συγκεντρωμένων, υποστηρικτών του υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και εκείνων που παρευρέθησαν για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της υποψηφιότητας του.

Ένα μέλος της καμπάνιας του Τραμπ ανέβηκε στο βήμα περίπου μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της προεκλογικής εκδήλωσης, ανακοινώνοντας την αναβολή της, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Δεν είπε πότε και αν η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί.

Μετά την ανακοίνωση, το πλήθος ξεκίνησε να ζητωκραυγάζει και ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ των συγκεντρωμένων με την αστυνομία να επεμβαίνει.

«Διώξαμε τον Τραμπ! Διώξαμε τον Τραμπ!» ακουγόταν μέσα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

«Θέλουμε τον Τραμπ! Θέλουμε τον Τραμπ!», φώναζε μια άλλη ομάδα συγκεντρωμένων.

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της εκστρατείας, ο Τραμπ αποφάσισε να αναβάλει την εκδήλωση, μετά την άφιξη του στο Σικάγο και την συνάντηση του με τις αστυνομικές αρχές.

Πολλοί ακτιβιστές του Σικάγου, κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας που προηγήθηκε της προεκλογικής συγκέντρωσης, αναζητούσαν τρόπους για να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της.

Ο 69χρονος Τραμπ προηγείται σταθερά σε αριθμό εκλεκτόρων και αναμένεται να εδραιώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά του ενάντια στους συνυποψηφίους του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου αν κερδίσει τους προκριματικούς σε Φλόριντα και Οχάιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here