Σήμα από την ΕΥΠ για πιθανή είσοδο τζιχαντιστών στην Ελλάδα

0
13

Επείγον ενημερωτικό έγγραφο φέρεται να στάλθηκε στις ελληνικές διωκτικές αρχές τις τελευταίες ώρες από την ΕΥΠ, ύστερα από συνεργασία και με ξένες υπηρεσίες, για την παρουσία στην Ελλάδα 4-5 υπόπτων για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως γράφει το ΒΗΜΑ, οι ύποπτοι πιστεύεται ότι ήρθαν αεροπορικώς στη χώρα από τη Σαουδική Αραβία, χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι πρώτες έρευνες, στις οποίες σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχει συμμετάσχει και η Αντιτρομοκρατική, έχουν αποβεί άκαρπες.

Αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη που έχουν γνώση του θέματος και τους οποίους επικαλείται το Βήμα, ανέφεραν ότι «Στα στοιχεία που δόθηκαν κι από την ΕΥΠ  δεν υπάρχουν τα πλήρη ονόματα των υπόπτων, ενώ καταγράφεται η ηλικία τους.

Η έρευνα παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τους αναφερόμενους τζιχαντιστές  και πόσο βάσιμοι είναι οι σχετικοί φόβοι για την παρουσία στην χώρα μας και τη δράση τους. Δεν φαίνεται, ωστόσο, μια απλή υπόθεση  αναφοράς τζιχαντιστών στην χώρα μας.

Οφείλουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με το συγκεκριμένο ζήτημα, λόγω του συνεχούς φόβου αλλά και της πίεσης των ξένων υπηρεσιών για ένοπλα κτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here