Σήμερα δικάζονται οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

0
6

 

Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί οδηγούνται ενώπιον του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης μετά τη λήξη της τριήμερης αναβολής που ζήτησαν.

Οι Τούρκοι αρνούνται με τις τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη πτήση και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.

Οι 8 στρατιωτικοί υπό άκρα μυστικότητα μεταφέρθηκαν από τις Φέρες στην Καβάλα για λόγους ασφαλείας, των ίδιων, αλλά και για να μην βρίσκονται στην περιοχή του Έβρου.

Οι 8 επικοινωνούν τηλεφωνικά καθημερινά με τις οικογένειές τους, τις οποίες προσπαθούν να καθησυχάσουν, διαβεβαιώνοντάς τις ότι είναι ασφαλείς, ότι όλα θα πάνε καλά.

Επιθυμούν και επιδιώκουν την αθώωσή τους, τους τρομάζει όμως η προοπτική της αποφυλάκισής τους, καθώς στα κρατητήρια νιώθουν ασφαλείς, αναφέρει η ίδια πηγή.

Ωστόσο, μία αθωωτική απόφαση δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και την αποφυλάκισή τους, καθώς οι αστυνομικές αρχές έχουν τη δυνατότητα βάσει νόμου να διατάξουν τη διοικητική τους κράτηση έως ότου η υπηρεσία ασύλου αποφανθεί επί του αιτήματός τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Πηγή: evros24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here