Σήμερα κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Γράφει: aixmi

Την πορεία που θα ακολουθήσει η Ελλάδα, αναμένεται να καθορίσει η σημερινή Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης αλλά και το έκτακτο Eurogroup που θα προηγηθεί.

Ήδη στις Βρυξέλλες σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής εξετάζονται τρία σενάρια: η παροχή νέου προγράμματος με σκληρές μεταρρυθμίσεις, η εισαγωγή παράλληλου νομίσματος με τη χώρα να διατηρείται σε καραντίνα αλλά τυπικά εντός ευρω και ένα Grexit με παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών και ο Αλέξης Τσίπρας που μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες, θα παρουσιάσουν στους εταίρους ως νέα ελληνική πρόταση μια παραλλαγή των θέσεων Γιούνκερ αλλά με σημαντικές εκπτώσεις σε θέματα όπως το ασφαλιστικό, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τους φόρους υπέρ τρίτων και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Ωστόσο, όπως μεταδίδεται από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα, η πρόταση Γιούνκερ δεν μπορεί να αποτελέσει πλέον βάση συζήτησης, όχι μόνο επειδή το προηγούμενο πρόγραμμα έχει εκπνεύσει αλλά και διότι το τελευταίο δεκαήμερο όλα τα οικονομικά μεγέθη της χώρας έχουν επιδεινωθεί.

Η ελληνική πρόταση θα εξετασθεί σήμερα στο Eurogroup που συνεδριάζει στις 2 μετά το μεσημέρι και στη Σύνοδο Κορυφής, που θα ακολουθήσει στις 7 ώρα Ελλάδος.

Πηγή: marketnews

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code