Συμφωνία εντός δέκα ημερών επιδιώκει το Μαξίμου.

0
3

Την αισιοδοξία του για την έκβαση των συνομιλιών εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, κάνοντας λόγο για πρόοδο στις τεχνικές διαπραγματεύσεις.

Τόνισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει «συνολική συμφωνία» εντός των επόμενων δέκα ημερών, συμπληρώνοντας πως η συμφωνία θα περιέχει «όλα τα ζητήματα»  συμπεριλαμβανομένων του ασφαλιστικού και των εργασιακών.

Σε ερώτηση αν η Ελλάδα θα υποχωρήσει στις σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ, απάντησε πως η Αθήνα έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές της και δεν προτίθεται να κάνει πίσω σε όλα αυτά τα μέτωπα «με τον τρόπο που τίθενται».

Επιβεβαίωσε ότι οι πιστωτές ζητούν δυο συντελεστές ΦΠΑ, 11% και 23%, και προτείνουν μάλιστα την ένταξη της ενέργειας στον υψηλό συντελεστή. Η ελληνική πλευρά από την πλευρά της αντιπροτείνει τρεις συντελεστές στο 7% (όπου θα βρίσκονται τα περισσότερα τρόφιμα), το 14% και το 22%.

Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους και αν αυτό θα περιλαμβάνεται στη συμφωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του MEGA, υποστήριξε  ότι η ελληνική κυβέρνηση το έχει θέσει από την πρώτη στιγμή. «Είναι ένα αντικειμενικό πρόβλημα, το οποίο είτε το βάλουμε είτε δεν το βάλουμε σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να λέμε ότι δεν υπάρχει ζήτημα» σημείωσε. Το αν θα συμπεριληφθεί στη συμφωνία, σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, «θα εξαρτηθεί από το πόσο ώριμες είναι οι συνθήκες».

Ξεκαθάρισε, τέλος,  απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι στην κυβέρνηση «δεν υπάρχει θέμα με τον κ. Βαρουφάκη και μπορεί να συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τους ομολόγους του στο βαθμό που σέβονται όλοι την εμπιστευτικότητα των συζητήσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here